Апарати ШВЛ експертного класу ЮВЕНТ для допомоги пацієнтам із COVID-19

Безперервне зростання кількості хворих на COVID-19 кидає виклик для сфери охорони здоров’я та підприємств-виробників медичного обладнання. А саме — терміновий пошук надійних рішень для респіраторної підтримки пацієнтів із легеневою недостатністю при коронавірусній інфекції.

Для ефективної респіраторної підтримки пацієнтів із COVID-19, апарат ШВЛ має бути оснащений режимами неінвазивної та протективної вентиляції, кисневої терапії, безперервним контролем стану дихальних шляхів, а також дистанційним моніторингом стану пацієнта. Компанія «ЮТАС» реалізувала ці необхідні та інноваційні рішення у апаратах ШВЛ ЮВЕНТ, аби ви мали інструменти для якісної респіраторної підтримки пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Високопотокова киснева терапія

Високопотокова киснева терапія (HFOT), із використанням назальної канюлі і якісним зволоженням дихальної суміші.

Високопотокова киснева терапія, у тому числі з використанням назальної канюлі (HFNC), – первинна стратегія для пацієнтів із COVID-19 при гіпоксемії для поліпшення оксигенації. Було доведено, що при HFNC уникнути інтубації можна частіше, аніж при застосуванні інших методів. [ 1, 2 ]

Апарати ШВЛ ЮВЕНТ, високопотокова киснева терапія (HFOT) із використанням назальної канюлі
Високопотокова киснева терапія (HFOT), із використанням назальної канюлі на апараті ШВЛ ЮВЕНТ.

В апаратах ЮВЕНТ реалізовано:

  • Якісне зволоження повітряно-кисневої суміші у режимі кисневої терапії із високою швидкістю потоку.
  • Регулювання концентрації кисню з моніторингом SpO2 для контролю і забезпечення мінімально-ефективної концентрації кисню на вдиху.
  • Широкий діапазон установки рівня потоку — до 80 л/хв., що полегшує підбір необхідних налаштувань для збільшення ФОЕ і ефективної компенсації ранніх проявів дихальної недостатності.

Протективна вентиляція із адаптацією до змін механіки дихання

Нові адаптивні режими вентиляції в апаратах ЮВЕНТ —  гарантія захисту уражених легень пацієнтів підчас тривалої респіраторної підтримки.

Апарати ШВЛ ЮВЕНТ, візуалізація роботи режиму AdVent
Візуалізація роботи режиму AdVent у апараті ШВЛ ЮВЕНТ

В апаратах ЮВЕНТ реалізовано два інтелектуальних адаптивних режими вентиляції легень:

  • AdVent — режим адаптивної вентиляції з гарантованою хвилинною вентиляцією.
  • ProVent — новітній режим адаптивної вентиляції з управлінням за об’ємом.

Підтримка дихання із автоматичною адапацією апарату ШВЛ до мінливої механіки дихання пацієнта в процесі лікування — є основою інтелектуальних режимів вентиляції.

Основна мета режиму AdVent — підтримка встановленої оператором хвилинної вентиляції, з автоматичною адаптацією апарата штучної вентиляції легенів до механіки дихання, незалежно від стану активності пацієнта.

У цьому режимі застосовується стратегія протекції легенів задля безпеки пацієнта та зменшення кількості подій, пов’язаних з ускладненнями, спричиненими роботою апарата штучної вентиляції легенів.

ProVent  застосовується із міркувань, подібних до режиму вентиляції AdVent, але всі його примусові або спонтанні режими орієнтовані на об’єм. Апарат штучної вентиляції легенів автоматично регулює вентиляційні параметри з урахуванням спонтанного дихального зусилля пацієнта, запобігання тахіпное і AutoPEEP, запобігання надмірної вентиляції в мертвому просторі, контроль апное та низького рівня респіраторного драйва, утримання тиску в дихальних шляхах на безпечному рівні.

Адаптивні режими вентиляції забезпечують якісну респіраторну підтримку COVID- пацієнтів з мінімальною витратою часу на налаштування. Час, що витрачався на налаштування апарату ШВЛ, медперсонал може приділити пацієнтам та оптимізувати свій робочий процес.

Підвищений комфорт і безпека пацієнта під час вентиляції з шоломом

Неінвазивна вентиляція з шоломом в апаратах ЮВЕНТ реалізована окремим режимом із налаштуваннями базового потоку для вимивання СО₂.

Неінвазивна вентиляція з шоломом у режимі вентиляції CPAP/PS, апарати ЮВЕНТ
Неінвазивна вентиляція з шоломом на апараті ЮВЕНТ у режимі вентиляції CPAP/PS
  • Окремий режим із керованим базовим потоком та максимальною синхронізацією з пацієнтом на спробах вдиху.
  • Шолом забезпечує комфортні умови неінвазивної вентиляції та мінімізує побічні ефекти, у тому числі ризик некрозу шкіри там, де зазвичай маска прилягає до обличчя. [ 3 ]
  • Пацієнт може взаємодіяти з медперсоналом у процесі лікування, а також пити та їсти, адже в шоломі передбачений спеціальний клапан для трубок.

В апаратах ШВЛ ЮВЕНТ реалізована оптимальна система підтримки дихання пацієнта при роботі з шоломом.

У разі використання шолома, апаратом ЮВЕНТ застосовується режим вентиляції CPAP/PS, з постійною підтримкою базового рівня тиску певним параметром PEEP. У цьому режимі, кожен зафіксований апаратом спонтанний вдих буде підтримуватися тиском.

Безперервний контроль механіки дихання і газообміну у пацієнта

Вбудовані в ЮВЕНТ канали моніторингу Пульсоксиметр і Капнограф.
Вбудовані в ЮВЕНТ канали моніторингу Пульсоксиметр і Капнограф.
  • Вбудовані канали SpO₂ і CO₂, а також широкий набір параметрів для моніторингу вітальних функцій.
  • Безперервне спостереження за рівнем насичення артеріальної крові киснем, що є вкрай важливим показником у пацієнтів з COVID-19.
  • Вимірювання рівня CO2 в основному і боковому потоках, а також можливість візуалізації і аналізу волюметричної капнометрії.

Інтегрований моніторинг за допомогою вбудованих каналів SpO₂ і CO₂ в апаратах ЮВЕНТ надає можливість безперервно оцінювати адекватність і ефективність респіраторної підтримки, що вкрай важливо при інтенсивному розвитку хвороби і мінливому стані пацієнта з коронавірусною інфекцією.

За необхідності, дані моніторингу можна вивести на додатковий HD-дисплей за технологією UniScreen™, що дозволяє оптимально конфігурувати інформацію на кожному з екранів.

Віддалений моніторинг під час респіраторної підтримки

Дистанційний контроль роботи апарату ШВЛ і стану пацієнта з COVID-19 підчас респіраторної підтримки за допомогою центральної станції UNET™ і рішення UniViewer*.

Візуалізація даних на планшеті та смартфоні
Візуалізація даних на планшеті та смартфоні
  • Відкидає необхідність постійно знаходитися медперсоналу біля ліжка хворого.
  • Зменшує вірусне навантаження і ризик зараження медперсоналу.
  • Підвищує рівень контролю стану пацієнта кваліфікованим медперсоналом у випадках максимального завантаження відділень інтенсивної терапії.
  • Надає можливість дистанційної консультації з колегами по всьому світі.

Віддалений моніторинг під час респіраторної підтримки пацієнтів з COVID-19 — це рішення, що дає можливість контролювати стан пацієнта у будь-якому місці в режимі реального часу через інтернет за допомогою технології UniViewer.


За допомогою UniViewer цифрові і графічні дані моніторингу та сигнали тривоги відображаються на планшеті або смартфоні медперсоналу, незалежно від того, як далеко знаходить пацієнт.

Апарати ШВЛ ЮВЕНТ безперервно передають інформацію на центральну станцію UNET™. Центральна станція встановлюється поза «червоними» або «жовтими» зонами лікарні. Навіть в умовах обмежених ресурсів, за допомогою центральної станції UNET™ і віддаленого моніторингу UniViewer, медперсонал контролює стан пацієнтів, не збільшуючи кількість контактів із ними.

Оперативна діагностика стану легень біля ліжка пацієнта за допомогою портативного УЗ-датчика

Контролюйте стан легень за допомогою портативного УЗ-датчик* (POCUS), який
може бути підключений до ЮВЕНТ. Можливість оперативно отримати інформацію, не транспортуючи пацієнта у діагностичне відділення.

Простий, швидкий і ефективний метод діагностики стану легень

  • Простий, швидкий і ефективний метод діагностики стану легень: максимум інформації без застосування складних методів променевої діагностики.
  • Оперативний вибір індивідуальної тактики респіраторної терапії для пацієнтів з вираженою дихальною недостатністю, селекція пацієнтів.
  • Зниження радіаційного навантаження на пацієнтів, що особливо важливо при лікуванні COVID-19.
  • Дані УЗД в апараті ЮВЕНТ візуалізуються на додатковому дисплеї.

Використовуючи POCUS, ви зможете проводити оперативну діагностику по протоколу eFAST
(Розширена сфокусована оцінка для сканування травм), а також терміновий моніторинг
стану легень за допомогою ультразвуку. Діагностуйте більшість ускладнень критичних станів швидко і точно, дотримуючись BLUE/FALLS-протоколів.

Інноваційні рішення для підтримки інтубації

Підтримка інтубації з використанням відеоларингоскопу* і функції спеціального дихального маневру.

Візуалізація роботи інтегрованого відеоларингоскопу на додатковому HD-дисплеї
за технологією UniScreen
Візуалізація роботи відеоларингоскопу на додатковому HD-дисплеї за технологією UniScreen™
  • Можливість підключення відеоларингоскопа із візуалізацією на додатковому HD-дисплеї.
  • Вбудований маневр «Підтримка інтубації» з преоксігенацією та адаптивною респіраторною підтримкою.

Підключений до апарату відеоларингоскоп полегшує процедуру інтубації, адже дає візуальний контроль позиціонування трубки на екрані у режимі реального часу, тим самим підвищуючи безпеку пацієнта.

Вбудований маневр «Підтримка інтубації» в апараті ЮВЕНТ охоплює преоксигенацію
у NIV-режимі, високопоточну оксигенацію при апное під час інтубації та постійний
моніторинг SpO₂ і CO₂ за допомогою вбудованого пульсоксиметра та капнографа.

Ефективні технологічні рішення, які Компанія «ЮТАС» реалізувала в апаратах ЮВЕНТ, підтримують медперсонал в умовах підвищеного навантаження на лікарні, що працюють із хворими на Covid-19. Разом із тим, представлені рішення забезпечують безпеку пацієнтів, підвищують якість надання медичної допомоги, а також знижують потенційні ризики, особливо підчас гострих ускладнень коронавірусної хвороби.

________________________________

Посилання

  1. Rochwerg B, Granton D, Wang DX, et al. High flow nasal cannula compared with conventional oxygen therapy for acute hypoxemic respiratory failure: a systematic review and meta-analysis. Intensive Care Med 2019; 45: 563–572. doi:10.1007/s00134–019–05590–5.
  2. Li J, Jing G, Scott JB. Year in review 2019: high-flow nasal cannula oxygen therapy for adult patients. Respir Care 2020; 65: 545–557. doi:10.4187/respcare.07663 Abstract/FREE Full Text
  3. Patel BK, Wolfe KS, Pohlman AS. Effect of noninvasive ventilation delivered by helmet vs face mask on the rate of endotracheal intubation in patients with acute respiratory distress syndrome: A randomized clinical trial. JAMA. 2016;315:2435–2441. [PMC free article]

Як отримати точну наркозну карту, знизивши при цьому навантаження на медперсонал? (ВІДЕО)

Точний запис реакцій пацієнта на процедури та препарати може підвищити його безпеку, а анестезіологу надати реальну картину ходу хірургічного втручання. Адже автоматизовані записи, як свідчать опубліковані звіти, точніші, ніж ручні.¹²³ В автоматизованій анестезіологічній карті в моніторах пацієнта UM 300 фіксуються реальні події в операційній…

error: Content is protected !!