безперервний моніторинг центральна станція UNET

Як залишатися в курсі змін стану пацієнта, отримуючи дані в зручному форматі? (ВІДЕО)

Центральна станція у лікарнях стала невід’ємним елементом моніторингу в реальному часі, раннього виявлення проблем у стані пацієнтів та покращення організації робочого процесу. Це може сприяти поліпшенню догляду за пацієнтами та підвищення їх безпеки.

Компанія «ЮТАС» розробила центральну станцію UNET для безперервного моніторингу як повного циклу запису, передачі та візуалізації даних на всіх етапах терапії. Центральна станція UNET об’єднує інформацію з усіх моніторів у відділенні, а також надає можливість швидкого огляду або дистанційного перегляду даних пацієнта.

Доступні субтитри українською

Центральна станція UNET об’єднує до 32 моніторів пацієнта UM 300 по бездротовому або дротовому з’єднанню.

• Відображає параметри в режимі реального часу;
• Забезпечує просте ведення бази даних пацієнтів;
• Події та тривоги записуються автоматично;
• Безперервний запис даних – до 72 годин;
• Запис трендів – до 720 годин;
• Безпечно передає дані до медичних інформаційних систем (HL7).

Безперервний моніторинг пацієнта

Лікарні використовують центральну моніторингову станцію для постійного контролю за життєво важливими показниками пацієнтів, такими як ЧСС, АТ, ЧД, SpO2 та ЕКГ. Це дозволяє медичнім працівникам своєчасно виявляти відхилення чи ознаки погіршення стану пацієнта.

Також центральні станції включають системи попередження, здатні сповіщати медичних спеціалістів про потенційні проблеми до того, як вони стануть критичними. Раннє виявлення може призвести до швидшого втручання та покращення результатів терапії для пацієнта. Цьому також сприяє багаторівнева система тривог у моніторах пацієнта UM 300 по кожному контрольованому каналу моніторингу.

У відділеннях інтенсивної терапії (ВРІТ) центральна станція необхідна для одночасного моніторингу кількох пацієнтів. Навіть одна чергова медсестра може спостерігати за станом одразу всіх пацієнтів у відділенні на своєму посту, оснащеному центральною станцією. Це оптимізує роботу у відділенні та забезпечує можливість швидко реагувати на зміни у стані пацієнтів.

Центральна станція UNET та монітори пацієнта UM 300 у госпіталі Banha University, Єгипет

Реєстрація параметрів без втрат

Монітори ЮМ 300 безперервно записують параметри, що вимірюються. Центральна станція UNET дозволяє об’єднати записи на одному пристрої, зберігаючи їх у єдину базу даних пацієнтів. Також передбачене збереження накопичених даних з моніторів пацієнта після тимчасового відключення їх від мережі клініки.

Безперервний потік даних про стан пацієнта

Об’єднання моніторів в єдину мережу забезпечує можливість безперервного передавання даних до центральної станції та інформаційної мережі клініки (МІС).

Дані пацієнта у найбільш зручному для форматі

Контролювати дані та тривоги, що надходять з усіх моніторів у відділенні, може лише один медпрацівник, наприклад, чергова медсестра. Крім того, лікарі можуть отримати доступ до необхідної інформації на смартфоні, ПК або у вигляді роздрукованого звіту.

Дистанційний моніторинг пацієнтів

Крім того, сучасні технології дають змогу за допомогою центральної станції забезпечувати дистанційний моніторинг пацієнтів. Що може знизити кількість прямих взаємодій медперсоналу з пацієнтами а отже, ризик зараження інфекційними захворюваннями та зменшити втому від сигналів тривоги серед медперсоналу.

З центральною станцією UNET можна отримувати та переглядати дані пацієнта в реальному часі (числові дані, хвильові криві, сигнали тривоги) на смартфоні з використанням технології UniViewer.

Ефективність віддаленого моніторингу UniViewer

• Візуалізація даних на планшетах та смартфонах за допомогою будь-якого браузеру.
• Можливість знизити вірусне навантаження та ризик інфікування осіб, які здійснюють догляд за хворим.
• Економить час та спрощує спостереження за пацієнтами кваліфікованим медичним персоналом.
• Можливість дистанційної консультації з колегами по всьому світу.
• Зниження стресу від сигналів тривог завдяки системі сповіщень на смартфоні.
• Авторизація користувачів та безпека даних.

З UniViewer дані моніторингу доступні на смартфоні за допомогою будь-якого браузера

Надійна інтеграція та оптимізація документообігу

UNET дозволяє швидко та безпечно (за протоколом HL7) передавати дані до медичних інформаційних систем (МІС). Підключення до МІС дозволяє оптимізувати робочі процеси в клініці, створити безперервний потік даних з усіх підключених моніторів, а також удосконалити ведення електронної бази медичних карт пацієнтів.

Така інтеграція сприяє передачі даних моніторингу в загальну цифрову медичну карту пацієнта без втрат, забезпечуючи всебічний огляд стану здоров’я.

Формування та друк PDF-звітів на моніторі пацієнта

Також, з моніторами пацієнта UM 300 медпрацівники можуть формувати та зберігати PDF- звіти на USB-накопичувач або друкувати на будь-якому підключеному принтері.

• Використовуйте готові звіти для карт пацієнтів та детального аналізу.
• Оптимізуйте документообіг в лікарні.
• Зберігайте важливу інформацію у друкованому вигляді.
• Використовуйте бланк вашого медичного закладу.
• Надсилайте звіти для консультацій з колегами.

Підсумовуючи, можна сказати, що центральна станція у лікарні має вирішальне значення з кількох причин, насамперед пов’язаних із доглядом за пацієнтами, їх безпекою та ефективністю роботи медичного персоналу. Центральна станція дозволяє створити повний цикл запису, передачі та візуалізації даних пацієнта у зручному для медичних працівників форматі. Крім того, UNET відіграє ключову роль у консолідації інформації для ефективного та безперервного моніторингу, інтеграції з МІС, дистанційного моніторингу та загального покращення робочого процесу у клініці.


Як отримати точну наркозну карту, знизивши при цьому навантаження на медперсонал? (ВІДЕО)

Точний запис реакцій пацієнта на процедури та препарати може підвищити його безпеку, а анестезіологу надати реальну картину ходу хірургічного втручання. Адже автоматизовані записи, як свідчать опубліковані звіти, точніші, ніж ручні.¹²³ В автоматизованій анестезіологічній карті в моніторах пацієнта UM 300 фіксуються реальні події в операційній…

error: Content is protected !!