телемедицина

Телемедицина у дії. Вже понад 100 000 пацієнтів у Києві змогли отримати кардіологічну консультацію

Стотисячний пацієнт у Києві зміг отримати кардіологічну консультацію, її зареєстрував Кардіологічний Телеметричний центр (КТЦ) у київському Центрі ЕМД та МК, станом на квітень 2020-го року. Включно з повторними зверненнями завдяки телеметричному кардіологічному комплексу UNET було знято 117 182 електрокардіограми та надано відповідну кількість кардіологічних консультацій.

Андрій Михайлович Штаєр, завідувач КТЦ у Центрі ЕМД та МК міста Києва, де комплекс UNET працює вже 7 років, коментує проаналізовані дані:

« Із загальної кількості ЕКГ-сигналів, зареєстрованих за допомогою комплексу UNET, у більш ніж 11 000 пацієнтів діагностовано гострий коронарний синдром. У більш ніж половини з опрацьованих електрокардіограм зафіксовано порушення серцевого ритму. Тільки з фібриляцією/тріпотінням передсердь, пароксизмальною тахікардією — понад 22 000 пацієнтів! »

КТЦ співпрацює не лише з бригадами ЕМД Центру ЕМД та МК, а й з більшістю амбулаторій сімейної медицини міста Києва.

Тож, користуючись кардіологічним комплексом UNET, який складається з кардіографів ЮКАРД 100 і центральної станції для реєстрації та аналізу кардіограм, — лікарі, що не мають досвіду в кардіології, можуть швидко отримати консультацію та діагноз від спеціаліста і зрозуміти, як діяти далі.


Телемедицина в кардіології — це не факт передачі ЕКГ, а факт отримання віддаленої консультації та діагностичного висновку незалежно від того, як далеко лікар-кардіолог від пацієнта.

Оперативна консультація здійснюється телефоном, одразу після реєстрації ЕКГ-сигналу, а сімейні лікарі та центри реваскуляризації коронарних судин отримують результати ЕКГ-діагностики (Консультативний висновок) на електронну пошту. Згодом такі результати будуть передаватись на планшет кожного керівника бригади ЕМД, залученого до процесу ЕКГ-телеметрії.

Співробітники КТЦ у Центрі ЕМД та МК міста Києва за роботою з центральною станцією UNET

Комплекс UNET уже широко впроваджено у клінічну практику: кардіологічні телеметричні комплекси працюють у більшості областей України. Багато лікувальних закладів, станцій швидкої медичної допомоги, кардіологічних диспансерів, обласних лікарень оснащені комплексом UNET, що вирішує принципову проблему впровадження телемедицини в Україні.

Щодо співпраці з вітчизняним виробником Андрій Михайлович зазначає«Із Компанією “ЮТАС”, яка веде програмне забезпечення ЕКГ-телеметрії, у нас тісна взаємодія. Фахівці сервісного центру Компанії завжди готові прийти на допомогу, щоб наша робота була безперебійною. Тож, шановні медичні працівники, закликаю до співпраці з КТЦ та Компанією “ЮТАС” — на благо здоров’я і життя пацієнта».


Як отримати точну наркозну карту, знизивши при цьому навантаження на медперсонал? (ВІДЕО)

Точний запис реакцій пацієнта на процедури та препарати може підвищити його безпеку, а анестезіологу надати реальну картину ходу хірургічного втручання. Адже автоматизовані записи, як свідчать опубліковані звіти, точніші, ніж ручні.¹²³ В автоматизованій анестезіологічній карті в моніторах пацієнта UM 300 фіксуються реальні події в операційній…

error: Content is protected !!