Тренінги «ЮТАС» з телемедицини у кардіології пройшли у Закарпатській області

У рамках розвитку телемедицини в Україні з 24 по 27 жовтня в Закарпатській області пройшли тренінги по роботі з телеметричним обладнанням для лікарів та працівників мед. установ регіону. Тренінги з телемедицини відбулись з ініціативи та підтримки Закарпатської Обласної Військової Адміністрації та Департаменту охорони здоров’я, а також української компанії-виробника медичної техніки «ЮТАС».

Метою практичних семінарів стали подальше впровадження телеметричних технологій у медичній сфері, покращення якості та оперативності діагностики, а також надання медичної допомоги на догоспітальному етапі пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями (ССЗ) в екстрених та критичних станах.

Для навчання та практичних занять по роботі з електрокардіографами з телеметричними модулями ЮКАРД 100 на тренінги було запрошено лікарів та працівників мед. установ з усієї області. У заході взяли участь співробітники сільських, районних та міських амбулаторій та лікарень. Загалом практичні навички здобули понад 400 медпрацівників.

Всі електрокардіографи ЮКАРД 100 завдяки телеметричному модулю включені до Телеметричного кардіологічного комплексу UNET по Закарпатській області з центральною станцією в КНП «Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги».

До тренінгів до станції було підключено та активно працювало 88 апаратів ЮКАРД 100, які перебувають на оснащенні бригад «Швидкої допомоги». За 2022 рік медпрацівники за допомогою електрокардіографів Компанії «ЮТАС» передали понад 3000 ЕКГ та виявили понад 5500 різних ССЗ, у тому числі 599 порушень серцевого ритму та 256 гострих коронарних синдромів.

Тепер до мережі підключено ще 198 апаратів виробництва компанії «ЮТАС».

Коротка довідка

Компанія «ЮТАС» була заснована у 1992 році для реалізації інноваційних проєктів у медичному обладнанні. Ми розробляємо, виробляємо та постачаємо монітори пацієнта, апарати ШВЛ, ЕКГ та телеметричні комплекси для клінік по всьому світу.

До комплексу UNET входять один або більше електрокардіографів ЮКАРД 100 із телеметричним модулем, а також Телеметрична центральна станція — автоматизоване робоче місце лікаря-кардіолога. Призначення комплексу — забезпечити висококваліфіковану кардіологічну діагностику незалежно від місця звернення за допомогою та створити ефективну систему ранньої діагностики та профілактики ССЗ. Особливо важливим є застосування телемедицини в кардіології в умовах віддаленості кваліфікованого лікаря-кардіолога та пацієнта.


Як отримати точну наркозну карту, знизивши при цьому навантаження на медперсонал? (ВІДЕО)

Точний запис реакцій пацієнта на процедури та препарати може підвищити його безпеку, а анестезіологу надати реальну картину ходу хірургічного втручання. Адже автоматизовані записи, як свідчать опубліковані звіти, точніші, ніж ручні.¹²³ В автоматизованій анестезіологічній карті в моніторах пацієнта UM 300 фіксуються реальні події в операційній…

error: Content is protected !!